U bent hier

Alleen nog maar reizen!

Alleen maar reizen, kan dat? Ja dat kan! Er zijn genoeg mensen die met succes ervoor gekozen hebben om de dagelijkse sleur achter zich te laten. Geen kantoorbaantje meer, geen chef die je op je vingers nakijkt. Alleen nog maar doen waar je zin in hebt. Dat kan. Maar dan maak je wel een keuze. Het is niet iets dat je een twee drie kunt doen, het beste is als je jezelf de tijd geeft om het te proberen. Niet in een keer maar stap voor stap. Hier ga ik je vertellen welke stappen je kunt nemen. Het belangrijkste is deze tip: Geld is leuk maar niet nodig voor leuke dingen!

Verminder je vaste lasten

Als je elke maand 100 euro minder uitgeeft heb je aan het einde van het jaar 1200 euro minder uitgegeven. Als je eenmaal weet hoe je met 300 euro per maand kunt reizen betekent dat je maar liefst 4 maanden kunt reizen! Je vaste lasten kun je verminderen door iets zuiniger met water en energie om te gaan, door te kiezen voor goedkopere oplossingen (bellen met Skype i.p.v. je mobieltje) en het beste is om een overzicht te maken van je uitgaven.

Consuminder

Als je minder spullen koopt geef je minder uit. Dit hoeft niet te betekenen dat je minder spullen gaat hebben of krijgen. Er wordt in Nederland en Belgie elke dag tonnen weggegooid. Er is een aantal manieren waarop jij hier plezier van kunt hebben en leuke dingen mee kunt doen. Op Trashwiki vind je een hoop informatie over hoe en waar je spullen (en vooral prima eten) kunt vinden dat door anderen (meestal bedrijven en restaurants) al tot afval was gedegradeerd. Vooral praktisch (en goedkoop) als je reist in rijkere en duurdere landen, want er geldt: hoe rijker hoe meer goede spullen en prima eten er in containers en afvalbakken wordt weggemikt...

En als je eenmaal gewend bent om met minder spullen te leven wordt het ook een stuk makkelijker om je vaste woning op te zeggen en op pad te gaan.

Vervoer zonder geld: lopen of liften

Een van de belangrijkste manieren om alleen nog maar te reizen is natuurlijk ervoor te zorgen dat je geen geld meer uitgeeft aan vervoer. Lopen is een prima manier om te reizen maar het duurt natuurlijk wel erg lang. Liften is waarschijnlijk een betere optie voor de meeste mensen. Op Hitchwiki vind je de beste informatie over plekken en over hoe je kunt liften naar en in landen in de hele wereld. Op deze manier leer je heel veel mensen kennen die je anders nooit tegen zou komen.